teisipäev, 7. oktoober 2008

Natukene leivast

Eestis toodetakse üle 150 nimetuse leiba, kokku enam kui 40 000 tonni aastas.
Kõik need 150 leivasorti pole aga valmistatud ainult rukkijahust. Mõned neist on ka segaleivad, kus kasutatakse rukki-ja nisujahu segusid. Segalaeivad on nt täisteralaeivad, peenleivad ja teradega leivad.
Igal leival on oma koostis ja maitse. Rukkileib on väga väärtuslik toit. Rukkileivast saame me taimset valku, mineraalaineid, B grupi vitamiine. Need on vajalikud närvisüsteemile ja nahale. Leiva põhiliseks rikkuseks on aga tema kiudained. Kiudainete piisav tarbimine hoiab näiteks seedimise korras.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

leib on hea

Angela ütles ...

..ja tervislik ka